De brandweer garandeert onze veiligheid en snelt ons ter hulp in noodsituaties. Niet enkel de brandweermannen, maar ook hun materieel voor noodsituaties spelen een cruciale rol bij de hulpverlening. Onze ANG containers, speciaal op maat ontwikkeld voor de brandweer bieden veelzijdige oplossingen om te voldoen aan de diverse behoeften van de brandweer en andere hulpdiensten.

In deze blogpost ontdekken we welke containeroplossingen kunnen worden ingezet bij verschillende noodsituaties en waarom ze een onmisbare aanvulling zijn van de uitrusting van de brandweer:  

  • Containers voor overstromingspreventie  
  • Waterdichte container voor het blussen van elektrische wagens  
  • Logistieke container voor de brandweer  

Containers voor zandzakken: bescherming tegen overstromingen

Eén van de belangrijkste toepassingen van onze mobiele brandweerunits is het vervoer van zandzakken naar risicovolle overstromingsgebieden. In geval van zware regenval en overstromingen kunnen deze containers snel worden ingezet om zandzakken naar de getroffen gebieden te brengen. Het snelle en efficiënte transport van zandzakken kan levens redden en eigendommen beschermen.  

Deze brandweercontainer heeft een 3-delig schuifdak. Dankzij het schuifdak van deze op maat gemaakte container voor zandzakken, kunnen inwoners gemakkelijk en snel toegang krijgen tot de zandzakken wanneer overvloedige regens zich aankondigen.  


Elektrische wagenblussing: waterdichte brandweercontainers

Een andere innovatieve toepassing van brandweercontainers is het gebruik van waterdichte containers voor het blussen van elektrische voertuigen. Met het steeds groter aantal elektrische auto's in gebruik is het belangrijk om voorbereid te zijn op noodsituaties die zich kunnen voordoen met deze wagens.  

De ANG waterdompel containers zijn voorzien van een waterdichte afwerking voor een effectieve blussing van elektrische voertuigen. Dit draagt bij tot de veiligheid van zowel hulpverleners als de omgeving.  

“Een hoogwaardige afwerking zorgt ervoor dat onze brandweercontainers bestand zijn tegen de uitdagingen van noodsituaties en garandeert een lange levensduur en betrouwbare prestaties.  

Aanpasbaarheid en maatwerkcontainers

Of het nu gaat om het transport van materialen, het opslaan van apparatuur, of het bieden van mobiele werkstations. Logistieke containers voor de brandweer kunnen op maat worden gemaakt om aan al deze vereisten te voldoen.  

De ANG brandweercontainers zijn niet alleen veelzijdig, maar ze verbeteren ook de veiligheid en efficiëntie van brandweeroperaties. Ze zorgen voor een gestroomlijnde logistiek en gemakkelijke toegang tot de nodige apparatuur en materialen. Dit is van onschatbare waarde in noodsituaties waar elke seconde telt. Kwalitatieve afwerking voor lange levensduur. De afwerking van onze brandweercontainers is van hoogwaardige kwaliteit en speciaal ontworpen om duurzaamheid en bescherming te bieden.  

  • Corrosiewerend behandeld: Onze containers zijn behandeld om corrosie te voorkomen, wat essentieel is voor een langdurig gebruik, zelfs onder zware omstandigheden.  
  • Gestaalstraalde bodemprofielen en wanden als vloer: Het oppervlak van de bodemprofielen en wanden is grondig gezandstraald om een optimale hechting van coatings te garanderen, die hen dan ook bestand tegen slijtage en schade.  
  • Warm gemetalliseerd en gelakt met PU verf: De containers zijn voorzien van een warm verzinkte afwerking, gevolgd door een laag duurzame polyurethaanverf (PU-verf), waardoor ze bestand zijn tegen zowel weersinvloeden als mechanische slijtage.  
  • Versterkt kader achteraan de deuren: Om de structurele integriteit te versterken en de veiligheid te verbeteren, kunnen onze containers uitgerust worden met een versterkt kader achteraan de deuren.  

“Een hoogwaardige afwerking zorgt ervoor dat onze brandweercontainers bestand zijn tegen de uitdagingen van noodsituaties en garandeert een lange levensduur en betrouwbare prestaties.”

ANG preventiecontainers: oplossingen van onschatbare waarde

ANG brandweercontainers bieden oplossingen die van onschatbare waarde zijn voor de brandweer en andere hulpdiensten. De veelzijdigheid en maatwerkmogelijkheden van mobiele brandweerunits maken ze tot een onmisbaar instrument voor moderne brandweeroperaties.  


ANG staat klaar om je te helpen bij het vinden van de juiste oplossing voor jouw specifieke behoeften.   

Meer info over de ANG preventiecontainers